Salarissoftware voor accountancy, MKB en DGA

 

Schaduwdraaien

Ons advies is: Draai schaduw vanaf 1 januari. Ook al zit u nu bijvoorbeeld in september. Het bespaart u veel gedoe met het inbrengen van cumulatieven.
Tevens kunt u dan altijd zelf correcties aanbrengen in voorgaande tijdvakken en bent u niet afhankelijk van een andere administrateur.

Vergelijk de salarisspecificaties van LogiSal en het andere pakket altijd in de volgende volgorde:

– Tijdvaksoort (maand/week/enz)
– Zelfde tijdvak (periodedatum)?
– Aantal loondagen
– Geboortedatum gelijk
– Pensioen/prepensioen/vut/wao-gat premies gelijk
– Zvw/We premies gelijk
– Loonheffing gelijk

Zodra u een onderdeel heeft gevonden dat niet gelijk is: eerst dit onderdeel oplossen. Verder naar beneden (naar netto) kijken heeft geen zin.

Pensioenpremies enz. zijn vooral afhankelijk van de instelling bij WERKGEVER, tab INHOUDINGEN, knop INSTELLINGEN. Als u deze premies met de hand in geeft via een loonkode: let op het minteken.

Sociale lasten zijn tegenwoordig vooral afhankelijk van het wel of niet toepassen van de dagtabel of de tijdvaktabel. Dit is van invloed op franchises en maximumlonen.

Als de loonheffing verschilt kijkt u vooral bij WERKNEMER, tab FISCAAL naar alle subtabs en alle instellingen. Gebruik als 3de vergelijkingsmiddel de tabellen van de belastingdienst. U vindt de tabellen in pdf-formaat op onze website logisal.nl onder Download.
Komt u er niet uit: raadpleeg onze helpdesk.

 

Lees ook: Dagloon en Uurloon

 

Copyright © 2012- Logihuis b.v.