Wanneer u de lay-out van de salarisspecificatie niet aanpast, dan zal LogiSal hiervoor een standaard opmaak gebruiken. In deze oefening gaan we de lay-out naar uw wensen aanpassen. Wat u daarvoor nodig heeft is eigenlijk alleen een vel A4 en een liniaal. Kies in het menu voor Instellingen > Lay-out salarisspecificatie.

Aan de linkerkant selecteert u één van de dertig standaard lay-outs. Klik op Voorbeeld om een voorbeeld van de lay-out te bekijken.

In het voorbeeld kunt u met de pijl naar links weer terug naar het selectiescherm. Salarisspecificatie 101 wordt het meest gebruikt. Voor deze oefening kiest u 120 en geeft u het een Naam en Omschrijving.

Er zijn meerdere tabbladen waarmee u de salarisspecificatie op maat kunt maken. Wij oefenen hier het aanpassen van de positie van de kaders. Ga naar het tabblad ‘Wg en Wn’.

Het systeem werkt op basis van millimeters. Verander bij Werknemer de ‘Afstand tot bovengrens papier in mm’ met 2 centimeter, dus van 50 naar 30 en klik op Voorbeeld. U ziet dat de basisgegevens van de werknemer een stuk omhoog gaan, maar het kader staat nog laag.
Verander onderaan in de kolom van Werknemer (Kader staat aangevinkt) de afstanden naar boven beide ook met 2 centimeter.
Klik op Voorbeeld en het kader staat weer netjes om de werknemersgegevens heen.

Verander nu de kleur van de letters en klik weer op Voorbeeld.

Als u tevreden bent dan sluit u deze module. LogiSal bewaart de instellingen gemaakt in de lay-outs.

Lay-out instellen per werkgever

Nu kunt u per Werkgever een lay-out selecteren. Ga hiervoor naar werkgever > Openen > tab Indeling Slip.

Geef hier aan dat 120 het nummer van de lay-out is.

Per werkgever kan er een verschillend logo op de salarisspecificatie staan. Zoek op uw computer een bestand met een logo op, de bestandsformat dient .jpg te zijn. Stel het logo heet logo.jpg.

Open LogiSal en ga naar Werkgever, tab Indeling slip en klik op de knop ‘Logo’. Kies voor Afstand linkerkant en Afstand bovenkant: 5 en voor Breedte 30. Klik op de knop ‘Logo Toevoegen’ en zoek in uw verkenner het bestand logo.jpg op. Klik dan op de knop ‘Openen’. Het bestand is toegevoegd aan de werkgever. Sluit nu het Logo-scherm met de knop ‘OK’ en sluit de werkgever.

Ga naar ‘Printen Slips’, kies een werkgever en werknemer en maak een salarisspecificatie. U ziet nu de salarisspecificatie met logo.

Wanneer u voor ieder bedrijf dat gebruik maakt van deze lay-out hetzelfde logo wilt toepassen, dan kiest u bij Instellingen > Lay-out salarisspecificatie > Logo voor Logo afdrukken.

Meer informatie vindt u op de support pagina: Salarisspecificatie in eigen huisstijl (inclusief logo).

Er staat een nieuwe versie van LogiPoort klaar (versie 11.4). Update automatisch of zie kennisbank:Updaten (LogiPoort)