Salarissoftware voor accountancy, MKB en DGA

 

Loonaangifte

 

Vanaf 1 januari 2006 zijn inhoudingsplichtigen (werkgevers) wettelijk verplicht om de loonaangifte elektronisch in te dienen. LogiSal is in 2004 gecertificeerd en al in 2005 konden onze gebruikers de loonaangifte (toen nog aangifte loonheffing) elektronisch indienen.

LogiSal maakt voor u de loonaangifte. Per maand*, 4 weken*, halfjaar* of per jaar*. LogiSal houdt rekening met correcties en eventueel intrekkingen en u blijft flexibel in het achteraf wijzigen van boekingen.

Doet u veel administraties? LogiSal kan ook loonaangiften in serie maken (van een selectie van administraties). En de werkgevers de betaalinstructies mailen.

Het insturen van een loonaangifte (aangifte loonheffing) kan op meerdere manieren:

  • Snel, eenvoudig en gratis via LIS (Loonaangifte Indien Service)
  • Met de applicatie LogiPoort (voorheen Loonsom Connect – Bapi Beheer).
  • Met Creaim als u kiest voor beheer van alle belastingstromen inclusief digitale goedkeuring per klant.

Het doen van loonaangifte (aangifte loonheffing) kan via de website van de Belastingdienst handmatig worden gedaan voor bedrijven tot max. 10 werknemers. Deze manier van loonaangifte doen ondersteunt LogiSal met een lijst, maar wij raden deze manier van loonaangifte doen af om de eenvoudige reden dat LIS veel sneller en gemakkelijker is en typefouten uitsluit.

U kunt ook meteen een Sepa-bestand maken zodat de betaling automatisch in uw bank ingelezen kan worden.

Voor meer informatie over loonaangifte (aangifte loonheffing) klikt u links in het menu.

 

*
Boekingen in LogiSal zijn gebonden aan een periodedatum. Dat is meestal de laatste dag van de periode (week, maand, 4 weken, enz.),  hoewel dat niet verplicht is. De loonaangifte gaat over een tijdvak, bijvoorbeeld een maand, beginnend op de eerste van die maand en eindigend op de laatste.
Als u een loonaangifte samenstelt worden alle boekingen meegenomen waarvan de periodedatum in dat tijdvak valt.
In LogiSal kunt u dus door elkaar dag/week/4 weken/maand/kwartaal/jaarlonen verwerken binnen 1 administratie. Of 4 weken verlonen en per maand aangeven (en andersom). Of per maand verlonen en per jaar aangeven (thuiswerkers).
Alles kan. LogiSal zorgt er voor dat uiteindelijk alle boekingen ergens in een loonaangifte zijn aangegeven.

Copyright © 2012- Logihuis b.v.