Werkgevers ontvangen voorlopige berekening LIV

Werkgevers ontvangen voorlopige berekening LIV

Tussen 1 maart en 14 maart 2018 ontvangen werkgevers een voorlopige berekening van het lage-inkomensvoordeel (LIV). Het is belangrijk om deze goed te controleren.

In de voorlopige berekening staat voor welke werknemers en voor welke bedragen een werkgever in aanmerking komt voor het LIV. De berekening is gebaseerd op aangiften loonheffingen en correcties over 2017 die tot en met 31 januari 2018 zijn ingediend.

Klopt de voorlopige berekening niet of mist u nog gegevens? Dan hebt u tot en met 1 mei 2018 de tijd om correctieberichten in te dienen. Correctieberichten na 1 mei 2018 worden niet meegenomen in de definitieve berekening van het LIV. In LogiSal maakt u een correctie bericht d.m.v. een correctie achteraf (de Belastingdienst noemt dit een ‘losse aangifte’).

Hoogte LIV

Vanuit LogiSal is het niet mogelijk een berekening van het LIV te printen. De Belastingdienst heeft een calculator op hun website om het voordeel te berekenen. Deze vindt u op deze pagina. Een overzicht van de verloonde uren kunt u printen in LogiSal via Jaarblok > Verzamelloonstaat.

 

Datum: 9 maart 2018

30 november hebben wij aan onze vaste klanten de verlengingsmail voor de licentiesleutel(s) verzonden. Het e-mailadres is het adres waarmee in het afgelopen jaar een webshop-account is aangemaakt. Mail gemist: neem contact op met de helpdesk.