Verzamelspecificatie UWV vernieuwd

Verzamelspecificatie UWV vernieuwd

Betaalt een werkgever zelf een Ziektewet-, WAZO-, WIA- of Wajong-uitkering aan zijn werknemer(s)? Of verrekent een werkgever deze met het loon? Dan ontvangt hij iedere maand een verzamelspecificatie van UWV met daarin de bedragen van deze uitkering. Sinds 1 augustus is deze verzamelspecificatie vernieuwd.

De vernieuwde specificatie is veel korter en overzichtelijker. Op de oude specificatie stonden per werknemer per week de bedragen vermeld. Op de nieuwe specificatie is dat een totaalbedrag per aaneengesloten betaalperiode. Afhankelijk van de uitkering is dat per 4 weken of per maand. Zo ziet de werkgever meteen wat per werknemer het totale bedrag van de uitkering in die betaalperiode is.

De manier van versturen door UWV blijft hetzelfde. De werkgever ontvangt de specificatie via de post en digitaal via het werkgeversportaal op uwv.nl.

Bron: UWV

Op dinsdag 26 september vanaf 08:00 uur vinden er bij de Belastingdienst werkzaamheden plaats, waardoor er tijdelijk geen verwerking plaats zal vinden. De Belastingdienst verwacht dat de verwerking rond 14:00 uur weer opgestart kan worden. Het kan dus zijn dat u tijdelijk later een ontvangstbevestiging van ons ontvangt dan u gewend bent.