Tegemoetkoming betaling pensioenpremies door coronacrisis

Pensioenuitvoerders gaan ondernemers die door de coronacrisis in acute problemen komen of zijn gekomen zoveel mogelijk tegemoet komen als deze problemen ervaren bij het betalen van de pensioenpremies. Dat hebben de Stichting van de Arbeid en de koepels van pensioenuitvoerders, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars, afgesproken.

Veel bedrijven en soms hele sectoren worden door de coronacrisis geconfronteerd met acute liquiditeitsproblemen omdat de inkomsten van de ene op de andere dag fors zijn teruggelopen of zelfs helemaal stil zijn komen te liggen.

Maatregelen in diverse branches
Pensioenfondsen voor de horeca, reisbranche en detailhandel kondigen al concrete maatregelen aan;

  • Het pensioenfonds Horeca & Catering int deze maand geen premie bij werkgevers. De automatische incasso voor de premie van maart is uitgesteld tot 30 april.
  • Het pensioenfonds voor de reisbranche, Reiswerk, verlengt de betalingstermijn van veertien naar 45 dagen.
  • Pensioenfonds Detailhandel heeft een Corona-loket geopend. Hier kan o.a. uitstel van betaling worden aangevraagd.

Naar verwachting zullen ook andere pensioenfondsen komende tijd coulancemaatregelen aankondigen.

Op dinsdag 26 september vanaf 08:00 uur vinden er bij de Belastingdienst werkzaamheden plaats, waardoor er tijdelijk geen verwerking plaats zal vinden. De Belastingdienst verwacht dat de verwerking rond 14:00 uur weer opgestart kan worden. Het kan dus zijn dat u tijdelijk later een ontvangstbevestiging van ons ontvangt dan u gewend bent.