Samenloop LKV en LIV  

In 2018 kennen we zowel het loonkostenvoordeel als het lage inkomensvoordeel. Die kunnen samenlopen. Een oudere werknemer die 1 augustus 2018 3 jaar in dienst is ‘loopt uit’ de LKV en krijgt ook LIV. Hoe wordt dat berekend? Wat is de subsidie die u nu wel of niet krijgt?

Het antwoord op deze vraag is: De LIV wordt over het hele jaar berekend en de LKV over die 7 maanden. Het hoogste bedrag van beiden is uw subsidie. Bij samenloop wordt dus op jaarbasis gerekend. In LogiSal zal de specificatie LIV worden uitgebreid zodat u deze subsidies daar ook kunt zien.

LKV, LIV en Jeugd-LIV

LogiSal maakt voor u een specificatie van de LKV, de LIV en de Jeugd-LIV. Daarbij wordt rekening gehouden met de regelgeving rond samenloop. De LKV en de LIV mogen niet samenlopen en u krijgt de hoogste van de 2 op jaarbasis. De LKV en de Jeugd-LIV mogen wel samenlopen en dus krijgt u beiden. De specificatie in LogiSal (jaarblok) laat het u allemaal zien. Inmiddels beschikbaar maar u kunt het pas effectief gebruiken na alle boekingen van 2018.

 

Samenloop LKV en LIV

D.d.: 25-07-2018