Ontslag aanvragen? Gebruik de nieuwste formulieren!

Ontslag aanvragen? Gebruik de nieuwste formulieren!

Gebruikt u ontslagformulieren van eerdere ontslagaanvragen die u op uw computer heeft bewaard? Dan kunnen dit oude versies zijn. Aanvragen met verouderde formulieren neemt het UWV niet in behandeling.

Het UWV neemt deze pas in behandeling als de aanvraag compleet is en zij alle juiste formulieren hebben ontvangen. Vanaf dat moment duurt de behandeling van een ontslagaanvraag ongeveer 4 weken.

U vindt de handleidingen voor uw aanvraag bij het ontslagformulier op uwv.nl. Daar vindt u ook de achtergrondinformatie en huidige wet- en regelgeving over een ontslagaanvraag bij UWV.

Heeft u alles ingevuld en de aanvraag afgerond? Upload de formulieren en de bijlagen dan via het werkgeversportaal. Hiervoor heeft u (of een gemachtigde) een account nodig.

 

Op dinsdag 26 september vanaf 08:00 uur vinden er bij de Belastingdienst werkzaamheden plaats, waardoor er tijdelijk geen verwerking plaats zal vinden. De Belastingdienst verwacht dat de verwerking rond 14:00 uur weer opgestart kan worden. Het kan dus zijn dat u tijdelijk later een ontvangstbevestiging van ons ontvangt dan u gewend bent.