Hypotheek aanvragen zonder werkgeversverklaring

Hypotheek aanvragen zonder werkgeversverklaring

Vanaf 1 maart 2017 kunnen werknemers bij ING, ABN AMRO en de Rabobank een hypotheekaanvraag doen zonder werkgeversverklaring. De Hypotheker en Florius waren al eerder gestart met de pilot in 2016. De deelnemende intermediairs kunnen de aanvraag inzetten door middel van een digitaal bericht van het UWV.

Het aanvragen van een hypotheek wordt via deze weg makkelijker gemaakt. Ook zijn de kansen op fouten verminderd. Het digitaal document bevat loongegevens en het verleden van werkgevers.

Dit document kunnen werknemers zelf downloaden via mijnuwv.nl.

De pilot wordt HANDIG! genoemd. Deelnemende partijen zijn ABN AMRO, Adviesbox, Florius,  HDN, De Hypotheker, ING, Rabobank, UWV, Vereniging Eigen Huis en WEW (NHG).  
Bij een positief resultaat van de pilot en evaluatie in de loop van 2017, komt de nieuwe standaard (en het proces) ter beschikking aan alle belanghebbenden.

 

d.d.: 06-03-2017

30 november hebben wij aan onze vaste klanten de verlengingsmail voor de licentiesleutel(s) verzonden. Het e-mailadres is het adres waarmee in het afgelopen jaar een webshop-account is aangemaakt. Mail gemist: neem contact op met de helpdesk.