Geen grote veranderingen meer in pensioenwetgeving

Geen grote veranderingen meer in pensioenwetgeving

Deze kabinetsperiode zullen er geen grote veranderingen meer doorgevoerd worden in de pensioenwetgeving. Dat zei staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tijdens een debat in de Tweede Kamer over de toekomst van het pensioenstelsel. De huidige kabinetsperiode duurt nog tot 15 maart 2017.  Volgens haar is het onmogelijk is om in deze periode nog een heel nieuw stelsel door de Tweede en Eerste Kamer te loodsen.

De staatssecretaris zal wel de voor- en nadelen van verschillende nieuwe varianten van het pensioenstelsel in kaart brengen en op die manier het voorwerk doen voor haar opvolger. De resultaten van deze inventarisatie worden nog voor de zomer aan de Tweede Kamer gepresenteerd. De Kamer wil vooral dat het nieuwe stelsel ruimte biedt voor individuele wensen van werknemers en voor pensioenopbouw voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers).

OudeDamePixabay

Foto: Pixabay

Datum: 13 april 2016

Op dinsdag 26 september vanaf 08:00 uur vinden er bij de Belastingdienst werkzaamheden plaats, waardoor er tijdelijk geen verwerking plaats zal vinden. De Belastingdienst verwacht dat de verwerking rond 14:00 uur weer opgestart kan worden. Het kan dus zijn dat u tijdelijk later een ontvangstbevestiging van ons ontvangt dan u gewend bent.