Flexibiliteit cao-loonsverhoging vanwege corona cao Metaal en Techniek

Bedrijven die vallen onder de cao Metaal en Techniek kunnen een tijdelijke dispensatie aanvragen voor de cao-loonsverhoging die ingaat per 1 juli 2020. Als een meerderheid van de werknemers het hiermee eens is, kunt u de verhoging van 3,5 procent uitstellen tot 1 december 2020. Om de opgeschoven loonsverhoging te compenseren, ontvangt de werknemer 29 extra vakantie-uren. Werkgevers hebben dus de mogelijkheid om de loonsverhoging tijdelijk in vrije tijd uit te betalen. De partijen doen dit voorstel om werkgevers in deze branche tegemoet te komen in de coronacrisis.

Let op: dit geldt niet voor bedrijven die onder de cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf vallen.

Door de loonsverhoging uit te stellen tot december en de werknemer in de periode tussen juli en november te compenseren in vrije tijd, kost het de werkgever de komende maanden geen extra geld. De dispensatieregeling is normaal gesproken een lange procedure met zware eisen. De procedure is in verband met de coronacrisis verkort en de eisen zijn minder zwaar geworden.

Voorwaarden en aanvragen dispensatie
Om in aanmerking te komen voor dispensatie dienen werkgevers aan een aantal voorwaarden te voldoen. Meer informatie en de voorwaarden vindt u op deze pagina.

Bron: BOVAG