Werken uw medewerkers thuis? Lees hier wat u mag vergoeden

Werken uw medewerkers thuis? Lees hier wat u mag vergoeden

In het tijdperk van digitaal werken en flexibiliteit is het aannemelijk dat uw medewerkers zo nu en dan ook thuis werken of misschien wel een vast aantal uur per week thuis werkt. Uiteraard wilt u dan ook dat uw medewerkers net zo comfortabel thuis kunnen werken als op kantoor.

Maar welke fiscale mogelijkheden zijn er voor het onbelast vergoeden van voorzieningen voor een thuiswerkplek?

Na invoering van de werkkostenregeling is het onbelast vergoeden van voorzieningen voor de thuiswerkplek niet zomaar mogelijk, deze zijn namelijk altijd belast, tenzij er sprake is van een noodzaak of de arbeidsomstandigheden in het geding zijn.

De belastbaarheid hangt af van 3 punten:

  • Zijn de vergoedingen/verstrekkingen opgenomen in het arboplan en dienen ze de veiligheid, gezondheid of welzijn van de thuiswerker?
  • Is er sprake van een fiscale werkplek?
  • Vallen de vergoedingen/verstrekkingen onder het noodzakelijkheidscriterium?

Mochten deze 3 punten niet van toepassing zijn, is het een voordeel uit dienstbetrekking die belast moet worden. Dit kan bij de werknemer als zijnde loon in natura. U kunt dit ook opnemen in de WKR. De totale waarde komt dan in de WKR terecht, wanneer u dan niet voldoende vrije ruimte heeft, betaalt u 80% eindheffing over het meerdere.

30 november hebben wij aan onze vaste klanten de verlengingsmail voor de licentiesleutel(s) verzonden. Het e-mailadres is het adres waarmee in het afgelopen jaar een webshop-account is aangemaakt. Mail gemist: neem contact op met de helpdesk.