Voor werkgeversportaal UWV heeft u eHerkenning nodig

Voor werkgeversportaal UWV heeft u eHerkenning nodig

U kunt met ingang van 1 november 2019 niet meer zonder eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal van UWV. Dit duurt nog even, maar het aanvragen van eHerkenning kost tijd en voorbereiding.

Op dit moment kunt u inloggen op het werkgeversportaal met uw UWV-account of met eHerkenning. Vanaf 1 november is dit alleen mogelijk met eHerkenning.

Bent u intermediair en doet u ook zaken voor uw klanten in het werkgeversportaal? Dan moeten uw klanten u opnieuw machtigen via eHerkenning. Informeer ze hier op tijd over.

DigiD voor bedrijven
eHerkenning is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor bedrijven. Via eHerkenning kunnen ondernemers veilig inloggen op online overheidsdiensten. Ook is het gemakkelijk: u heeft straks nog maar één wachtwoord nodig om in te loggen bij UWV en andere overheidsorganisaties.

Erkende leverancier
U kunt eHerkenning aanvragen voor het werkgeversportaal bij een door de overheid erkende leverancier. eHerkenning is niet gratis. De prijs verschilt per leverancier.
Als u de aanvraag compleet heeft ingediend, dan duurt het een tot vijf werkdagen voordat u eHerkenning krijgt.

Diensten werkgeversportaal
Als u eHerkenning aanvraagt, is dit meer dan alleen het aanvragen van een veilige inlogcode. Zo vervallen alle machtigingen voor het werkgeversportaal. Die moet u opnieuw aanvragen voor uw werknemers. Dat kost veel tijd. Maar zonder eHerkenning kunt u straks bijvoorbeeld geen ziek- en betermeldingen meer doen.

 

Werkgeversportaal eHerkenning

Datum: 26 maart 2019