Voorkom verrekening tegemoetkomingen Wtl en vraag direct bijzonder uitstel van betaling aan

Binnenkort worden de tegemoetkomingen op basis van de Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl) uitbetaald door de Belastingdienst. Voldoet u aan de voorwaarden voor bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis, maar hebt u dit uitstel nog niet aangevraagd? En wilt u niet dat de tegemoetkoming Wtl wordt verrekend met (naheffings)aanslagen die u nog niet hebt betaald? Vraag dan uiterlijk donderdag 18 juni 2020 alsnog online bij de Belastingdienst bijzonder uitstel van betaling aan.

De Wtl bestaat uit loonkostenvoordelen, het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het lage-inkomensvoordeel voor jongeren (Jeugd-LIV). Hebt u als werkgever recht op een tegemoetkoming Wtl? Dan krijgt u de definitieve berekening van de tegemoetkoming tussen 24 juni en 30 juni 2020. De uitbetaling vindt plaats in de 1e week van juli.

Moet u nog belastingaanslagen betalen, bijvoorbeeld een naheffingsaanslag loonheffingen of btw? Dan wordt de tegemoetkoming normaal gesproken hiermee verrekend. Dit gebeurt niet als u voor die aanslagen bijzonder uitstel van betaling hebt gevraagd en gekregen.

U kunt alsnog bijzonder uitstel van betaling aanvragen als voor u het volgende geldt:

  • U voldoet aan de voorwaarden voor bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis.
  • U hebt nog geen bijzonder uitstel van betaling aangevraagd.
  • U verwacht dat u een tegemoetkoming Wtl krijgt.
  • U wilt niet dat de tegemoetkoming wordt verrekend met openstaande (naheffings)aanslagen.

Vraag dan zo snel mogelijk online bijzonder uitstel van betaling aan! Dit kunt u doen tot en met donderdag 18 juni 2020.
Vraag bijzonder uitstel van betaling in dit geval online aan en niet schriftelijk. Als u nu schriftelijk bijzonder uitstel van betaling aanvraagt, kan uw verzoek niet meer op tijd verwerkt worden.

Meer salarisnieuws over de maatregelen omtrent het coronavirus? Zie de categorie: Corona