Tijdig uw PKIoverheid-certificaat verlengen

Als u zelf aangifte loonheffingen doet via LogiPoort, dan hebt u een PKIoverheid-certificaat nodig.
Zo’n certificaat heeft een beperkte geldigheidsduur. Rond deze tijd verlopen veel certificaten en u krijgt daarvoor niet in alle gevallen (tijdig) een reminder. Zorg dat u tijdig een nieuw certificaat hebt aangevraagd.

Op tijd het nieuwe PKIoverheid-certificaat aanvragen is belangrijk, want u kunt geen aangifte loonheffingen doen met een verlopen certificaat. Er is dan sprake van een aangifteverzuim met eventueel een verzuimboete. Een verlopen certificaat is voor de Belastingdienst geen reden om de verzuimboete te verminderen.

Voor de installatie van een (nieuw) certificaat hebben wij een handig stappenplan opgesteld.

Signaal bij het verlopen

Wilt u een notificatie wanneer het PKI Overheid certificaat bijna verloopt?
In LogiPoort kunt u de optie “Waarschuwing bij bijna verlopen” aanvinken. U krijgt dan een maand van te voren een melding in LogiPoort.
Deze optie vindt u bij Opties > Instellingen > Instellingen Digipoort.

Waarschuwing bij verlopen PKIoverheid-certificaat

Met LIS geen certificaat nodig

Wanneer u gebruik maakt van de Loonaangifte Indien Service (LIS), heeft u geen PKIoverheid-certificaat nodig.
U maakt dan als het ware gebruik van ons PKIoverheid-certificaat. Zo hoeft u geen duur (PKIoverheid of eHerkenning) certificaat aan te schaffen.

Meer informatie

Op dinsdag 26 september vanaf 08:00 uur vinden er bij de Belastingdienst werkzaamheden plaats, waardoor er tijdelijk geen verwerking plaats zal vinden. De Belastingdienst verwacht dat de verwerking rond 14:00 uur weer opgestart kan worden. Het kan dus zijn dat u tijdelijk later een ontvangstbevestiging van ons ontvangt dan u gewend bent.