Vervang uw PKIoverheid-certificaat voor 2021

Na 31 december 2020 gaan certificaat verstrekkers het PKIoverheid-certificaat vervangen door de G3-certificaten in te trekken. Voer deze vervanging daarom zo spoedig mogelijk uit. Zo kunt u ook in 2021 aangiften loonheffingen blijven indienen. Kijk voor meer informatie op Logius.nl.
Doet u dit niet? Dan kunt u vanaf 1 januari 2021 geen aangiftes meer indienen.
Voorkom een verzuimboete en wees op tijd!

Maakt u gebruik van de Loonaangifte Indien Service (LIS)? Dan is dit niet voor u van belang. Wij hebben hier zelf dan al voor gezorgd.

PKIoverheid-certificaat vervangen

Heeft u al een PKIoverheid-certificaat? Dan heeft uw certificaat verstrekker al contact met u opgenomen voor het vervangen van het certificaat. Mocht u deze communicatie hebben gemist, neem dan contact op met uw certificaat verstrekker.

Het stappenplan voor het vervangen van het PKI-certificaat (KPN) vindt u op deze pagina.

Heeft u nog geen certificaat en gaat u deze aanvragen bij bijv. KPN, Quovadis of Digidentity? Dan krijgt u tegenwoordig standaard een PKIoverheid-certificaat met het niveau G1.

PKIoverheid-certificaat selecteren of controleren

Wilt u controleren of het certificaat dat u gebruikt G1 of G3 is? Dat kan in LogiPoort via Opties > Instellingen > Instellingen Digipoort > Kies de drie puntjes (…) achter Onderwerp PKI-Certificaat en zoek uw PKIoverheid-certificaat op. Achter CA ziet u G1 of G3 staan.

Ziet u alleen het G3-certificaat staan en niet het G1-certificaat maar heeft u wel het .pfx bestand om het G1 PKIoverheid-certificaat vervangen? Kijk in dit artikel voor meer informatie over het installeren van het PKI-certificaat.

Heeft u een .pem bestand gekregen? Dan moet dit nog omgezet worden naar een .pfx bestand. Hoe u dat (voor KPN) doet leest u op deze pagina.

Aanvullende servercertificaten

Naast het PKIoverheid-certificaat zijn er ook standaard server certificaten. Als u van een G3 certificaat naar een G1 certificaat bent gegaan, dan dient u deze certificaten ook te installeren.

Meer informatie vindt u in dit artikel van de online help.

Krijgt u een foutmelding ‘X.509 kan de keten niet vinden’? Dan lossen de stappen uit bovenstaand artikel het probleem ook op.

30 november hebben wij aan onze vaste klanten de verlengingsmail voor de licentiesleutel(s) verzonden. Het e-mailadres is het adres waarmee in het afgelopen jaar een webshop-account is aangemaakt. Mail gemist: neem contact op met de helpdesk.