BSN niet verplicht op de loonstrook

Het BSN is een wettelijk identificatienummer om de communicatie tussen overheid en burgers te vergemakkelijken. Volgens de Belastingdienst is het niet verplicht om op de loonstrook het BSN van de werknemer te vermelden. Door het BSN niet te vermelden, wordt het risico op identiteitsfraude verlaagd. De Belastingdienst geeft daarmee duiding aan de stelling van de Autoriteit Persoonsgegevens dat het BSN is bedoeld voor communicatie tussen de overheid en de burger. De loonstrook is immers communicatie tussen de burger en een organisatie.

Het is wel verplicht om het BSN te vermelden op de jaaropgave, die is immers bestemd voor communicatie tussen de overheid en de Belastingdienst (een overheid).

U kunt in LogiSal instellen of dit wilt afdrukken via Werkgever > Indeling Slip > BSN niet printen (rechtsonder).

 

Op dinsdag 26 september vanaf 08:00 uur vinden er bij de Belastingdienst werkzaamheden plaats, waardoor er tijdelijk geen verwerking plaats zal vinden. De Belastingdienst verwacht dat de verwerking rond 14:00 uur weer opgestart kan worden. Het kan dus zijn dat u tijdelijk later een ontvangstbevestiging van ons ontvangt dan u gewend bent.