Tandtechniek (sector 17)

Met LogiSal maakt u snel uw loonadministratie voor de sector Tandtechniek aan, compleet ingericht met alle percentages voor pensioenfonds e.d. U voegt alleen de werknemers nog toe. Ook bij de overgang naar een nieuw jaar verzorgt LogiSal de veranderingen in de percentages van de sector Techniek.

Voor actuele informatie gaat u naar www.pensioentandtechniek.nl.

De branche Tandtechniek is formeel onderdeel van de detailhandel maar heeft een aparte regeling.

Pensioen (OP/NP):

Grondslag is het loon. Er is een franchise en deze is per uur. Het juiste aantal uren verlonen is derhalve van belang.

De pensioenpremie is miv 2006 geboortejaar-afhankelijk. Daartoe zijn 2 inhoudingen pensioen opgenomen. LogiSal neemt automatisch de juiste. U hoeft niets in te stellen.

Prepensioen:

Geldt alleen voor werknemers geboren tot 1950. Dat gaat automatisch goed. U hoeft niets in te stellen.

Sociaal fonds:

Ook hiervoor geldt dat het percentage vaak heel laat wordt bekend gemaakt, maar zelden wijzigt.

U dient de percentages en andere variabelen in de branche die LogiSal voor u maakt en onderhoudt te controleren aan de hand van de gegevens van de uitvoeringsinstelling c.q. het pensioenfonds. LogiSal vult voor u de SectorRisicoCode in, alsmede de gemiddelde premie WGA. Deze dient u te controleren aan de hand van de opgaaf van Belastingdienst. Voor de premie WGA ontvangt elke werkgever elk jaar een beschikking.

De Belastingdienst heeft onterecht brieven verzonden over het WHK loon 2023 en 2024. De Belastingdienst zal volgende week een excuusbrief verzenden.Zie ook Melding van de Belastingdienst